Social

#insp # evolutie coronavirus #semnal de alarma #coronavirus #romani

INSP, semnal de alarma pentru romani privind evolutia coronavirusului

Institutul National de Sanatate Publica (INSP) trage un semnal de alarma privind evolutia cazurilor de infectare cu noul coronavirus si le reaminteste romanilor importanta respectarii cu strictete a masurilor de prevenire si limitare a raspandirii infectiei.

Intr-un comunicat postat pe site-ul INSP, dupa ce, la ultima raportarea a GCS a anuntat 1.30 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus.  

„Avand in vedere evolutia alarmanta a cazurilor de infectie cu Covid-19, Institutul National de Sanatate Publica reaminteste cetatenilor importanta respectarii cu strictete a masurilor de prevenire si limitare a raspandirii infectiei.

Rugam populatia sa respecte masurile de baza de protectie sanitara, acestea fiind singurele instrumente cu care putem preveni transmiterea virsului SARS-CoV-2 si imbolnavirea cu COVID-19.

  • Purtati masca de protectie in spatiile inchise (spatii publice, locul de munca)! Pentru o protectie eficienta masca trebuie sa acopere atat nasul cat si gura.
  • Evitati aglomerarile, atat incintele cat si aglomerarile din aer liber! In cazul in care nu le puteti evita, aigurati-va ca purtati masca de protectie!
  • Mentineti distanta fizica fata de celelalte persoane!
  • Mentineti igiena riguroasa a mainilor, prin spalarea cat mai frecventa cu apa si sapun timp de cel putin 20 de secunde sau dezinfectarea cu substante pe baza de alcool!
  • Evitati atingerea ochilor, nasului si gurii cu mainile neigienizate!

Reluarea activitatilor si evolutia favorabila a situatiei numarului infectarilor sunt strans legate de comportamentul ficarui individ.

Recomandam informarea din surse oficiale si adoptarea unui comportament responsabil.”, se arata in comunicatul INSP.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea