Social

#coalitie #presedinte #germania

Insipidul viitor presedinte al Germaniei

Coalitia guvernamentala a anuntat ca-l va sustine pe Christian Wulff , premierul Saxoniei Inferioare, la presedintia tarii. Mass-media germana nu e foarte incantata. Oponentul fara prea mari sanse este celebrul pastor -dizident Joachim Gauck, o legenda a istoriei germane.

Germania a ramas saptamana aceasta fara presedinte plin dupa ce seful statului, Horst Koehler si-a anuntat demisia in urma unei gafe imense pe care a facut-o vorbind despre razboiul din Afganistan. Practic, acesta a recunoscut ca, prin prezenta militarilor sai in Asia Centrala, Germania isi face jocurile de interese economice.

Pentru pozitia lasata vacanta de Koehler se vor bate Christian Wulff, premierul Saxoniei Inferioare, membru al Partidului Crestin-Democrat al Angelei Merkel, sprijinit de coalitia de guvernamant, si pastorul si fostul dizident est-german Joachim Gauck, sprijinit de social-democrati si de verzi.

 ( citeste continuarea in Realitatea.net )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea