Social

#bani vechi #bancnota #schimb valutar

Inselatorie cu lei vechi la o casa de schimb valutar

O bancnota de 100.000 lei vechi valoreaza 10 milioane de lei vechi. Asta a pretins o femeie care a mers la casa de schimb valutar sa schimbe bani vechi in lei noi. Casiera nu si-a dat seama ca a fost pacalita decat la sfarsitul zilei, atunci cand a mers la Politie.

Clienta a mers la o casa de schimb valutar cu doua bancnote de cate 100.000 de lei vechi, scoase din circulatie. I-a spus casierei ca fiecare bancota valoreaza cate 10 milioane in bani vechi si a primit de la aceasta banii, profitand de nestiinta ei. Dupa ce si-a luat banii, i-a schimbat in euro si a plecat.

Casiera a realizat ca fusese inselata abia la sfarsitul programului, atunci cand a facut bilantul zilei. A mers la Politie si a reclamat-o pe femeie, care dupa ce a fost adusa la sectie a spus ca vina este a sotului ei, care i-a incurcat bancnotele. Administratorul casei de schimb , care depusese plangere impotriva femeii, a retras-o dupa ce si-a recuperat banii. Insa clienta este pasibila de dosar penal pentru inselaciune.

In regulamentul de functionare al caselor valutare vor aparea cateva schimbari. Potrivit unui proiect al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, care va inlocui Ordinul presedintelui ANPC nr. 448/2009, "informatiile privind cursul de schimb afisate in interior trebuie sa fie identice ca valoare si exprimare cu cele afisate in exterior".

Conform noului proiect, citat de Romania Libera, Autoritatea vrea sa dea dreptul consumatorilor, in cazul in care acestia constata ca pe formularul de acceptare a tranzactiei este trecut un alt curs de schimb valutar decat cel afisat pe panoul/suportul exterior/interior, ulterior efectuarii operatiunii, sa solicite in scris operatorului economic anularea tranzactiei, in termen de 24 de ore.

Noul proiect pastreaza prevederea potrivit careia cursurile de schimb valutar, atat pentru operatiunile de vanzare, cat si pentru cele de cumparare, trebuie inscrise pe un panou unic, intr-o culoare contrastanta fata de fondul acestuia, iar afisarea oricaror altor informatii pe panoul unic sau afisarea altor panouri este interzisa.

De asemenea, "in interiorul casei de schimb valutar, cursurile de schimb valutar, atat pentru operatiunile de vanzare, cat si pentru cele de cumparare, vor fi inscrise pe un suport unic, pagina format A4.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea