Social

#olguta vasilecu #internet #cna

Injuraturile pe internet, interzise de lege?

Senatoarea PSD Lia Olguta Vasilescu lucreaza la un proiect de lege pentru monitorizarea internetului. Suparata ca a fost injurata in comentarii, Vasilescu vrea sa pedepseasca site-urile care nu sterg comentariile cu injuraturi si amenintari.

Forumurile agentiilor de stiri, site-urile de presa, dar si blogurile ar putea fi monitorizate in curand. Administratorii site-urilor ar putea fi pedepsiti daca nu sterg obscenitatile si injuraturile.

"Internetul este necesar sa existe o anumita reglementare. Problema nu e experienta mea. Experienta mea e una a tuturor femeilor din politica. Am primit amenintari la adresa copilului meu si nu sunt singura. Tin foarte mult la protejarea copiilor. Am fost foarte surprinsa sa aflu ca pe site-ul celei mai importante agentii de stiri sunt obscenitati. Chiar a venit nepoata mea recent la mine si m-a intrebat ce inseamna nu stiu ce obscenitate pe care o citise in subsolul unei stiri despre mine. Trebuie sa ne gandim in primul rand la protejarea copiilor. Ideea unei legi a pornit si de la discutii cu mai multi jurnalisti, care mi-au cerut un asemenea proiect", a declarat Olguta Vasilescu pentru Realitatea.net.

Senatoarea PSD vrea adoptarea cat mai urgenta a legii, chiar daca nu are inca nici o idee despre cine va monitoriza internetul.

"Nu vrem sa cenzuram pe nimeni. Cei care intra pe forumuri si comenteaza civilizat nu au de ce sa se teama. Dar detinatorii de site-uri vor fi obligati sub amenintarea unor sanctiuni foarte drastice sa modereze mizeriile", a mai spus Vasilescu.

Varujan Pambuccian , presedintele comisiei de IT din Camera, sustine ca o asemenea responsabilitate nu poate fi atribuita CNA. Deputatul sustine ca este adeptul autoreglementarii.

"Spun foarte clar ca nu sunt de acord ca o Autoritate publica sa se ocupe de monitorizarea a ceea ce se intampla pe internet la nivelul continutului. Avem legislatie pentru anumite lucruri care sunt reglementate deja clar, cum ar fi zoofilia, pedofilia. Sa facem din CNA o politie a internetului, nu cred in asa ceva. Astazi monitorizam injuraturi, maine putem monitoriza declaratii intre politicieni", a declarat Pambuccian.

Deputatul sustine ca autoreglementarea este cea mai buna solutie, care ar fi responsabilitatea asociatiilor bloggerilor si societatii civile.

"Internetul e un suport, e ca si cum ai incerca sa reglementezi viata. Nu pot sa ma te duci sa-ti iei o bucatica de Pro TV, pe cand la internet are acces fiecare", a mai spus deputatul.

 

 

Crezi ca proiectul Olgutei ar trebui adoptat? Care ar putea fi sanctiunile impuse site-urilor care nu isi modereaza comentariile?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea