Social

#injuraturi #efect injuraturi #incarcatura emotionala #descarcare emotionala

Injuraturile au o parte buna! Iata la ce spun psihologii ca ne ajuta vorbele urate

Cuvintele "interzise", folosite atunci cand suntem nervosi sunt o modalitate de a ne descarca emotional, iar, daca folosim injuraturile cu moderatie, ne putem simti mai puternici, spun autorii unui studiu publicat de dailymail.co.uk.


Cercetarea, realizata de psihologii de la Keele University, din Marea Britanie, a aratat ca motivele care ii fac pe oameni sa injure sunt complexe. Subiectii au fost pusi sa joace jocuri video agresive. Inainte, participantilor li s-a cerut sa-si aminteasca injuraturile pe care le cunosc, iar dupa joc, li s-a cerut din nou sa spuna ce injuraturi stiu.

Daca inainte, participantilor le veneau in minte, in medie, un numar de sapte injuraturi, dupa terminarea jocului isi aminteau cel putin opt. Concluzia cercetatorilor a fost ca jocul video le-a indus participantilor o dispozitie agresiva, motiv pentru care limbajul lor a capatat o incarcatura emotionala mai mare, ceea ce i-a facut sa injure.

Doctorul Richard Stephens, unul dintre autorii studiului, sustine ca persoanele care folosesc un limbaj injurios si obscen nu sunt oameni mai putin inteligenti si incapabili sa se controleze, ci din contra. Injuraturile constituie un limbaj emotional bogat, insa trebuie folosite cu moderatie pentru a fi eficiente.

Sursa foto: quickanddirtytips.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea