Social

#guvern #salarii #pensii #inghetare #criza financiara

Ingheata Guvernul salariile si pensiile?

Declaratiile recente ale presedintelui Traian Basescu au luat prin surprindere sindicatele. Vestea ca veniturile ar putea sa ramana la nivelul de anul trecut nu corespunde promisiunilor electorale.

Cu doua zile inainte de prezentarea planului de buget pentru anul 2009, Traian Basescu a declaratca nu va reactiona negativ la propunerea guvernului de a ingheta pentru moment salariile bugetarilor si pensile.

"In conditiile in care sunt un sustinator fara rezerve al majorarii salariilor profesorilor, al stabilirii unei pensii minime, nu voi reactiona negativ daca Guvernul ar ajunge la o intelegere cu sindicatele ca, pentru sase luni, sa vedem ce se intampla, cum functioneaza economia, sa se inghete toate salariile si pensiile.", a declarat, presedintele Basescu, la postul Radio Romania Actualitati .

Reprezentantii sindicatelor ameninta cu proteste in strada , iar profesorii au putea declansa greva generala. Marius Petcu , presedintele CNSLR Fratia, a declarat pentru Adevarul ca nu a primit nicio informatie din partea Guvernului despre declaratiile presedintelui: "Nu avem cum sa acceptam acest lucru. Daca se va adeveri, cat mai repede cu putinta vom trece la actiuni de protest".

Sindicalistii din Sanatate vor anunta vineri proteste, daca Guvernul va hotari inghetarea salariilor pe sase luni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea