Social

#al-qaida #informatii #romania #cia #inchisori #osama bin laden #ucidere

Informatiile vitale care au dus la uciderea lui bin Laden, obtinute in inchisorile romanesti

O parte din informatiile care au dus la eliminarea lui Osama bin Laden au fost obtinute in inchisori de pe teritoriul Romaniei, scrie realitatea.net.

Potrivit postului american de televiziune CBS, Khaled Sheikh Mohammed si Abu Faraj al-Libi, cei doi martori care au furnizat datele vitale care au dus la localizarea liderului Al-Qaida, au fost supusi unor tehnici dure de interogare in centrele de detentie CIA din Polonia si din tara noastra.

In urma interogatoriilor,s-a aflat care este numele curierului de incredere al lui bin Laden. Mesagerul a fost urmarit de serviciile secrete americane pana in casa din orasul pakistanez Abbotaba, unde Osama bin Laden se ascundea.

In urma unui schimb de focuri, liderul Al-Qaida a fost ucis, iar trupul sau neinsufletit a fost preluat de fortele americane.

Potrivit unor imagini transmise de ABC, in aceasta confruntare au mai fost ucisi inca trei barbati si o femeie folosita ca scut uman. In schimb, nu s-au inregistrat victime in randul armatei americane.

Printre victime se afla si unul dintre fiii lui bn Laden, alti doi barbati, probabil mesageri folositi de liderul al-Qaida, si o femeie care il proteja pe unul dintre barbati.

Alte doua femei au fost ranite in urma atacului asupra resedintei unde se adapostea bin Laden si unde se aflau mai multe femei si copii.

Un oficial american din domeniul Apararii a declarat, luni, ca pentru Osama bin Laden a fost organizata o ceremonie funerara la bordul  la bordul portavionului american Carl-Vinson, in Marea Oman, cu respectarea traditiilor musulmane, inainte ca trupul teroristului sa fie aruncat in mare.

Ceremonia a durat 50 de minute.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea