Social

#barbati #infidelitate #infidelitate emotionala #infidelitate sexuala #afectare barbati

Infidelitatea emotionala sau sexuala? Ce ii afecteaza mai mult pe barbati

Barbatii si femeile au opinii diferite cu privire la infidelitate. Un studiu recent a analizat perceptia celor doua sexe referitoare la tradarea de natura fizica si cea de natura emotionala, iar rezultatele au revelat perceptii diametral opuse.

Astfel, in timp ce femeile considera infidelitatea emotionala mai dureroasa decat cea fizica, fenomenul exact opus este valabil in cazul barbatilor, noteaza Mediafax.ro.

Studiul a fost efectuat de cercetatori de la Universitatea de Stat din Kansas si a implicat 477 de barbati si femei. Participantilor le-au fost prezentate diverse secnarii referitoare la infidelitatea sexuala si emotionala, iar la final au fost intrebati care dintre acestea doua li se pare mai dureroasa.

Patru cincimi dintre femei au afirmat ca ar suferi mai degraba daca partenerii lor s-ar indragosti de alte femei, iar barbatii s-au declarat mai degraba jigniti de infidelitatatea sexuala, considerand mai putin dureroasa implicarea emotionala a partenerelor in relatia extraconjugala.

Studiul a fost publicat in revista de specialitate Evolutionary Psychology.

Sursa foto: guidemeall.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea