Social

# infectii respiratorii obisnuite #pandemie coronavirus #infectii respiratorii

Infectiile respiratorii obisnuite fac mai multe victime decat pandemia de coronavirus? Ce spun statisticile

Multa lume se intreaba cat de corecte sunt datele comunicate de Guvern privind decesele persoanelor care suferau de coronavirus. Este o intrebare pe care multi romani si-o pun.

O asociatie pentru drepturilor omului, APADOR-CH, vine cu un raspuns. Comparand mai multe cifre s-a descoperit ca, in mod normal, mai multe persoane au decedat din cauza infectiilor obisnuite in Romania, cand in lume nu exista pandemia de coronavirus.

In perioada 23 martie- 27 aprilie (37 de zile), in Romania au avur loc 631 de decese provocate de coronavirus. Rezulta o medie de 17 decese pe zi.

Potrivit datelor publice din anuarele statistice ale Romaniei, in perioada 2010-2016, media zilnica a deceselor din Romania este de 700, din care:

  •  7 decese/zi cauzate de boli infectioase si parazitare, inclusiv tuberculoza
  •  3 decese/zi cauzate de tuberculoza
  •  37 decese/zi cauzate de boli ale aparatului respirator

Deci, media de 17 decese/zi ale infectatilor cu covid-19 este situata la jumatatea mediei zilnice a deceselor cauzate, in perioada 2010-2016, de afectiuni ale aparatului respirator (37 decese/zi) si de 2.5 ori mai mare decat media zilnica a deceselor cauzate, in perioada 2010-2016, de boli infectioase si parazitare, inclusiv tuberculoza (7 decese/zi).

Intrebarea care se pune este daca nu cumva aceasta medie de 17 decese/zi a persoanelor infectate cu Covid-19, medie aflata la jumatatea mediei deceselor produse in perioada fara pandemie de afectiuni ale aparatului respirator, exprima sau nu cu adevarat realitatea consecintelor letale ale Covid-19, noteaza apador.org.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea