Social

#laborator #gradina zoologica #microbi #microscop #gradina zoologica microbi #microorganisme #microorganisme marite

INEDIT! S-a deschis o gradina zoologica unde poti vedea cum arata microbii!

Doua treimi din organismele vii de pe Terra sunt minuscule, iar in "cinstea" lor, la Amsterdam a fost deschisa o gradina zoologica interactiva dedicata microbilor.

Expozitia de microbi a fost conceputa de directorul Artis, Gradina Zoologica Regala din Amsterdam, dupa 12 ani de lucru si 10 milioane de euro investite, scrie Mediafax.

Sursa foto: micropia.nl

Cea mai mare parte din aceasta gradina zoologica, prima de acest fel din lume, seamana cu un laborator. Mai multe randuri de microscoape conectate la ecrane uriase prezinta tot felul de microorganisme. Vizitatorii pot sa observe printr-o fereastra un laborator adevarat in care sunt cultivate diverse tipuri de microbi si pot sa se regaseasca in fata unui model urias al virusului Ebola, care face in prezent ravagii in Africa de Vest.

Sursa foto: micropia.nl

Un ecran urias plasat pe tavanul liftului arata, printr-o lentila ce are forma unui ochi supradimensionat, toate organismele vii de pe pleoapele vizitatorilor.

De asemenea, vizitatorii pot sa scaneze microbii si sa identifice numarul si locurile in care acestia traiesc pe corpurile lor. Cuplurile de indragostiti vor putea sa se sarute in fata unui dispozitiv denumit "Kiss-o-Meter", care indica numarul de microbi schimbat de cei doi parteneri in timpul acelui sarut.

Sursa foto: ladepeche.fr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea