Social

#religie #vinovatie #bunatate #efecte religie

Inedit. Religia nu ne face mai buni, ci sa ne simtim vinovati

Cercetatorii americani sustin ca nu exista nicio diferenta intre credinciosi si atei! Potrivit studiilor sociologice efectuate, se pare ca religia nu ii determina pe oameni sa adopte un comportament mai bun, ci ii face sa resimta intr-un mod mult mai acut sentimentul de vina.

Autorii studiului realizat recent in Statele Unite, si citat de dailymail.co.uk., nu au descoperit "nicio diferenta semnificativa" in ceea ce priveste numarul si calitatea morala sau imorala a comportamentelor si a faptelor intreprinse de participantii religiosi si atei.

Dupa ce au studiat comportamentul unui esantion de 1.200 de adulti cu varste cuprinse intre 18 si 68 de ani, cercetatorii au gasit o singura diferenta: persoanele religioase au reactionat cu mai multa mandrie si gratitudine fata de faptele lor morale, dar si cu mai multa vina, rusine si dezgust fata de faptele lor imorale.

De asemenea, autorii studiului nu au gasit dovezi care sa ateste vreo inclinatie pentru moralitate mai mare in randul persoanelor care simpatizeaza cu partidele politice conservatoare fata de persoanele care simpatizeaza cu partidele liberale.

Sursa foto: asociatiaogvppfa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea