Social

#gesturi caini #inclinare cap #caini #animale #animale de companie

Inedit. De ce isi inclina cainii capul atunci cand le vorbesti

Te amuzi cu siguranta atunci cand cainele tau isi inclina capul in partea stanga sau in cea dreapta atunci cand vorbesti cu el. Dar te-ai intrebat de ce face asta? Potrivit descopera.ro, una dintre explicatii ar fi ca animalul incearca sa te auda mai bine.

Cainele are un auz fin, iar urechile lui percep si sunete pe care noi nu le sesizam. Specialistii sustin ca animalul isi apleaca intr-o parte capul tocmai pentru a localiza mai bine sursa sunetului, mai exact cuvintele pe care i le adresezi si a se concentra pe ceea ce ii spui.

Sursa foto: adoggytale.com

Unii specialisti cred ca, de fapt, animalul incearca sa inteleaga ce ii spui. Cand un caine aude vocea umana, incearca sa identifice cuvintele sau tonurile pe care le cunoaste si care sunt asociate cu o rasplata, mai scrie site-ul citat.

Sursa foto: huffingtonpost.com

O alta teorie ar fi ca incearca sa iti vada mai bine chipul si expresia fetei. Dr. Stanely Corren crede ca acest comportament este mai des intalnit la cainii cu botul lung, care nu au o vizibilitate atat de buna in linie, inainte, si de aceea inclina capul.

Se pare insa ca si noi suntem "vinovati" de acest gest al lor. Pentru ca-i consideram simpatici cand isi inclina capul si ne amuzam, ei continua sa faca aceasta miscare pentru a obtine o mangaiere sau un zambet.

Sursa foto principala: assistancedogs.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea