Social

#comportament ciudat #indragostit #comportament #dragoste

Inedit. 5 comportamente ciudate pe care le ai cand te indragostesti

Fluturii in stomac vin la pachet cu o serie de efecte la nivel psihologic. Cercetatorii americani au identficat 5 dintre acestea, scrie Mediafax, citand un studiu publicat de time.com.

1. Ne simtim in extaz

O persoana indragostita are active aceleasi regiuni cerebrale ca si una care consuma droguri puternice, au observat cercetatorii. Asa se explica si starea de euforie pe care o traiesc cei care se indragostesc.

2. Ne face mai prosti

Un studiu recent arata ca persoanele indragostite nu se pot concentra la sarcinile pe care trebuie sa le faca, intrucat se schimba echilibrul dintre atentie si fantezie, in beneficiul acesteia din urma.

3. Suntem mai rai

Daca persoana pe care o iubim este amenintata intr-un fel, acest lucru ne va face mai agresivi decat de obicei, intrucat creierul transforma empatia si afectiunea in agresivitate pentru a proteja persoana la care tinem.

4. Devenim obsedati

Iubirea ne determina sa ne gandim mereu la persoana iubita. Nivelul de serotonina din sange este foarte scazut, iar acest lucru duce la stres, la neliniste.

5. Ne credem invincibili

Mangaierile oferite de persoana iubita ne alunga ca prin minune orice durere. Cercetatorii au observat ca sentimentul intens de iubire actioneaza ca un analgezic natural.

Sursa foto: womenshealthmag.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea