Social

#india #gluma proasta #pas razboi

India si Pakistanul, la un pas de razboi din cauza unei glume

Un barbat care s-a prezentat drept Pranab Mukherjee, ministru indian de externe, i-a telefonat presedintelui pakistanez asif ali zardari la cateva zile dupa atentatele de la Bombay, amenintand cu o actiune militara indiana.

Zardari a acceptat un apel telefonic de la un barbat care s-a prezentat drept ministrul indian de externe, trecand peste procedurile obisnuite de verificare , au declarat oficiali si diplomati occidentali din ambele tari, informeaza Times.

"Ministrul" a amenintat cu o actiune militara a Indiei impotriva Pakistanului, in replica la atentatele de la Bombay, pentru care New Delhi a acuzat oficial gruparea pakistaneza Lashkar-e-Taiba.

Zardari a reactionat plasand aviatia in stare de alerta si telefonandu-i secretarului de stat american Condoleezza Rice , pentru a-i cere sa intervina. Insa, cand Rice i-a telefonat sefului diplomatiei indiene, acesta a afirmat ca nu a vorbit cu Zardari si ca ultima sa discutie cu ministrul pakistanez de externe, Shah Mahmood Qureishi, a fost destul de calma.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea