Social

#florin georgescu #indemnizatie mama #indemnizatie pentru cresterea copilului

Indemnizatiile pentru mame ar putea creste pana la sfarsitul anului

Florin Georgescu, ministrul Finantelor Publice, a declarat ca Finantele vor face o simulare impreuna cu Ministerul Muncii pentru a afla cati bani de la buget sunt necesari pentru majorarea indemnizatiilor maternale la 85% din salariu. Georgescu nu exclude posibilitatea ca aceasta masura sa fie luata chiar in ultimele luni ale lui 2012.

Intrebat de jurnalisti daca exista resurse pentru majorarea indemnizatiilor pentru mame, masura anuntata de Mariana Campeanu, ministrul Muncii, Florin Georgescu a raspuns: "Exista o optiune in acest sens (al majorarii indemnizatiilor - n.r.). Trebuie sa facem calculele cu cei de la Ministerul Muncii si s-ar putea sa se gaseasca fonduri pentru marirea indemnizatiei".

Ministrul Finantelor spune ca luarea unei decizii se va face in functie de rezultatul calculelor celor doua ministere.

La jumatatea lui 2010, Cabinetul Boc a redus cu 15% indemnizatia maternala, la 65% din salariu. Ulterior, Guvernul a hotarat ca, incepand cu 1 ianuarie 2011, mamele vor avea la dispozitie doua optiuni. Ele pot opta pentru un concediu maternal de doi ani, dar cu o indemnizatie plafonata la 1.200 de lei sau pentru un concediu de un an, cu o indemnizatie maxima de 3.400 de lei si cu o prima lunara de 500 de lei pentru intregul interval de pana la 24 de luni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea