Social

#indemnizatii #batrani #pensionari #handicap

Indemnizatiile ii fac pe batrani sa ingroase randurile handicapatilor

Intr-un singur an, Romania a inregistrat o crestere cu aproape 100.000 a numarului de persoane cu handicap . Cifra este foarte mare, avand in vedere ca numarul total al celor cu dizabilitati este de 589.992.
Explozia s-a produs in perioada martie 2007-martie 2008, iar autoritatile sustin ca aceasta a fost cauzata de modificarile legislative de la sfarsitul anului 2006. Astfel, potrivit Legii 448, persoanele cu handicap isi pot cumula indemnizatia cu toate tipurile de venit obtinute. Totodata, crtiteriile de incadrare intr-un grad de handicap au devenit mai permisive, iar cei cu handicap de grad III, adica mediu, pot primi 30 de lei.

Continuarea in Gandul.

“Majorarea numarului de persoane cu handicap poate fi explicata si prin cresterea numarului de persoane varstnice, care au diverse boli grave. Pe fondul procesului de imbatranire a populatiei, ne asteptam ca in perioada 2009-2011 sa se atinga un varf al numarului de persoane cu dizabilitati ”, ne-a precizat Roxana Elena Badea, vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Persoane cu Handicap.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea