Social

#loc de munca # productivitate munca #atmosfera loc de munca

Incredibil! Iata de ce e bine sa iti mearga rau la serviciu!

In ciuda convingerilor de pana acum, cercetari recente au relevat faptul ca a nu te simti bine la locul de munca poate avea urmari pozitive, in timp ce atmosfera placuta poate avea consecinte negative.

Potrivit specialistilor de la Universitatea din Liverpool, ideea potrivit careia atmosfera placuta de la locul de munca are invariabil efecte pozitive trebuie reconsiderata. Si viceversa. Dr. Dirk Lindebaum si prof. Peter Jordan spun ca aceasta idee omite un aspect: acela ca trebuie luate in considerare diferentele legate de context, care afecteaza rezultatele.

Spre exemplu, furia nu duce mereu la urmari negative daca este folosita in mod pozitiv, spre exemplu, pentru a lua atitudine impotriva unor nedreptati. In astfel de cazuri, furia poate preveni repetarea unor asemenea nedreptati in viitor.

De asemenea, o atmosfera constant pozitiva la locul de munca ii poate face pe angajati sa se complaca in aceasta stare si, astfel, sa scada productivitatea, devenind superficiali, scrie sciencedaily.com.

Cercetatorii mai spun ca si la nivel de echipa situatiile negative pot avea efecte bune, intrucat diversitatea opiniilor confera mai multa eficienta.

Sursa foto: nymag.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea