Social

#fizica #geografie #programa scolara #materie scolara #manuale digitale

Incredibil! Iata ce vor fi nevoiti sa invete copiii la scoala din toamna!

Noul an scolar va aduce modificari majore in programa elevilor. Cei mai afectati de schimbari vor fi, se pare, copiii din ciclul primar. Inca din clasa a II-a, micutii vor fi nevoiti sa invete notiuni de fizica si geografie, ceea ce, spun dascalii, depaseste puterile lor.

Potrivit adevarul.ro, din toamna, pe langa noile manuale care vor veni in format digital, se schimba si continutul lectiilor. Astfel, elevii vor avea de invatat mai devreme, din clasa a II-a, tabla inmultirii, fractiile, alaturi de stiintele naturii, inclusiv fizica. Copiii vor trebui sa invete ce este forta, magnetismul sau circuitul electric, dar si cum iau nastere miscarea, undele si vibratiile. Toate aceste notiuni erau predate pana acum abia de la gimnaziu.

O alta noutate care apare in continutul manualelor se refera la notiunile de geografie. Copiii vor invata despre desert, Polul Nord si Polul Sud inca din clasa a II-a, si nu dintr-a IV-a, ca pana acum. Invatatorii cu experienta citati de adevarul.ro sunt de parere ca mintea unor copii de 8 ani nu este suficient de dezvoltata ca sa poata intelege si memora astfel de notiuni.

Tu ce parere ai, sunt benefice aceste schimbari?

Sursa foto: europedirect.cdimm.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea