Social

#muzica linistitoare #heavy metal #cercetare #muzica #studiu

Incredibil! Iata care este cu adevarat muzica linistitoare

Sunetele din natura au fost considerate pana acum cea mai linistitoare muzica, cea care calmeaza "spiritele incinse". Ei bine, un studiu realizat de cercetatori de la Universitatea din Queensland, din Australia, arata ca, de fapt, tocmai opusul acestei muzici este cea menita sa induca o stare de buna-dispozitie.

Potrivit dailymail.co.uk, muzica heavy metal ii face pe oameni optimisti si inspirati si ii poate linisti pe cei care au stari de furie. Psihologii australieni au concluzionat ca ritmurile muzicii rock extreme determina o crestere a nivelului de optimism, ascultatorii devenind mai calmi si simtindu-se inspirati, lucru care contrazice rezultatele unor studii anterioare, potrivit carora acest stil muzical este asociat agresivitatii si delincventei, scrie Mediafax.

"Am descoperit ca muzica aceasta creste nivelul de emotii pozitive. Cand sunt nervosi, fanii muzicii extreme prefera sa o asculte pentru ca se potriveste starii lor, muzica ajutandu-i sa exploreze intreaga gama a emotiilor pe care le traiesc si, in cele din urma, ii face sa se simta mai activi si mai inspirati", spune Leah Sharman, unul dintre autorii studiului.

Rezultatele studiului arata ca nivelurile ostilitatii, irascibilitatii si stresului au scazut dupa auditia unor formatii ale genului, precum Judas Priest si Slipknot, iar cea mai importanta schimbare a fost raportata la cresterea nivelului de inspiratie, mai noteaza Mediafax.

Sursa foto: ginalondon.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea