Social

#proteste #casatorii intre persoane de acelasi sex #cupluri homosexuale

Incidente violente la Paris la manifestatia impotriva casatorilor intre persoane de acelasi sex

Politia pariziana a arestat aproape 300 de persoane in urma protestelor ce au avut loc aseara fata de casatoriile intre persoane de acelasi sex, care au fost recent acceptate in Franta.


La acest protest au participat aproximativ 150.000 de persoane. De asemenea, alte 2.800 de persoane au defilat separat ca raspuns la apelul Institutului Civitas, apropiat catolicilor integristi. Desi protestatarii au fost dispersati fara probleme, cateva sute de persoane au dat nastere la incidente violente in cursul serii, pe Esplanada Invalizilor.

"Aceste incidente au fost provocate de cateva sute de persoane, majoritatea provenite din randul extremei drepte si miscarii identitare, care au agresat politistii, dintre care patru au fost raniti, jandarmii si jurnalistii", a declarat ministrul de Interne, Manuel Valls.

Aceasta manifestatie a pornit dupa ce in Franta a fost aprobata, pe 23 aprilie, legea care permite casatoria intre persoane de acelasi sex si adoptia de catre cuplurile homosexuale.

Sursa foto: vrn.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea