Social

Incidente in prima zi a Summitului

Nici nu a inceput bine, ca la Summit sunt si probleme. O persoana a aruncat o sticla incendiara intr-o benzinarie din Baneasa iar la una dintre intrarile Palatului Parlamentului a aparut o anti-NATO. Acestea dupa ce ieri fortele de ordine au intervenit in forta asupra unui grup de militanti anti-NATO care se aflau in incinta unei hale din zona Timpuri Noi .

In urma cu putin timp, la o benzinarie din Baneasa a fost inregistrat un incident. O persoana a aruncat o sticla incendiara in benzinarie si a fugit, lasand in urma un ranit. Desi a disparut cu o masina suspectul este cautat de politie, care incearca sa il identifice dupa imaginile luate de camerele de supraveghere.La fata locului se afla o echipa de pirotehnisti, politisti si pompieri care incearca sa afle cat mai multe despre acest incident.

Un alt incident a aparut chiar la locul de desfasurare al evenimentului international. Pe peretii Palatului Parlamentului, la intrarea A2, pe unde se face accesul jurnalistilor la summit-ul NATO a fost gasita o inscriptie anti-NATO, scrijelita in limba sarba. Semnul a fost observat chiar de jurnalisti, unii cameramani chiar filmand desenul. Un reprezentant al SPP a venit si a acoperit inscriptia, ea fiind apoi de o femeie de serviciu .

Aceste doua incidente vin dupa ce ieri mai multi militantii anti-NATO au fost ridicati dintr-o hala a unei fabrici din zona Timpuri Noi, printr-o procedura violenta. Ei au revenit astazi in hala fabricii din zona Timpuri Noi din Capitala, de unde au fost ieri ridicati de jandarmi pentru ca au confectionat bannere anti-NATO. Interventia jandarmilor de ieri a dat nastere unor proteste ale unor organizatii non-guvernamentale, care s-au plans de tratamentul violent aplicat militantilor.

Jandarmii si politistii au evacuat ieri 54 de persoane, presupusi militanti anti-NATO, dintr-o hala a SC Flaros, din zona Timpuri Noi, si le-au condus la mai multe sectii de politie pentru identificare. Politistii au sustinut ca masura ar fi justificata de faptul ca patru dintre cei condusi la sectiile de politie i-ar fi agresat pe directorul si paznicul SC Flaros SA, iar identificarea lor nu s-a putut face la fata locului.

Conform politistilor, verificarile au vizat 22 de cetateni germani, 26 de romani, doi cehi, un spaniol, un polonez, un moldovean si un portughez. Multi dintre cei verificati au reclamat faptul ca au fost tratati abuziv, ca au fost batuti de jandarmi si ca li s-au incalcat drepturile.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea