Social

Inchiderea mintii Romaniei

Un cancer perfid si tacut consuma, lent, fibra Romaniei. Mintea ei se inchide incet si sigur. Viitorul ei european, prosper si stralucitor va pavoaza o gaura intunecata.

 

Ministerul liberalului Cristian Adomnitei a decis ca abilitatile de intelegere/ comunicare ale elevilor care dau Bacul anul acesta se testeaza mai bine cu texte din legislatia europeana, cu Raportul Tismaneanu sau cu declaratiile insipide ale fostului ambasador UE Jonathan Scheele decat cu texte din Caragiale, Creanga, Nichita Stanescu sau George Calinescu.

E scandalos, fireste, si am fost extrem de curios sa aud argumentele oficialilor MEC. In esenta sunt trei. Primul este ca examenul de limba si literatura romana trebuie sa testeze si abilitatile de „limba“, adica de comunicare , cunostintele de „literatura“ fiind testate prin intrebari separate.

E stupefiant ca, pentru a testa felul in care elevul foloseste limba, o intelege si o practica, nu se aleg textele celor care au creat limba romana, scriitorii acestei limbi, ci niste texte „la moda“, precare stilistic si limitate intelectual.

 

Continuarea in Cotidianul


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea