Social

#romani gripa #vaccin antigripal Olanda #vaccinarea antigripala #gripa

Vaccinul antigripal cu ser din Olanda ii sperie pe romani

De maine, 15 octombrie, incepe campania gratuita de vaccinare antigripala. Anul acesta, statul roman a platit 5,7 milioane de euro pentru 500.000 de doze de ser antigripal, in conditiile in care Institutul Cantacuzino nu a produs nici de data aceasta dozele.

Sute de mii de doze au ajuns deja in farmacii si la medicii de familie si urmeaza sa fie administrate copiilor, femeilor insarcinate, batranilor sau bolnavilor cronici, dar si personalului medical.

Romanii sunt insa reticenti cand vine vorba despre vaccinarea antigripala. Unii spun ca vaccinurile pot fi cancerigene, altii, ca vor doar ser produs la Institutul Cantacuzino, informeaza Romania TV.

“Oamenii au anumite rezerve in ceea ce priveste vaccinarea antigripala. Nu mai sunt atat de entuziasti. Oamenii prefera sa isi trateze virozele respiratorii in momentul in care apar aceste episoade”, spune Valentin Boldea, medic de familie, scrie aceeasi sursa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea