Social

#gripa porcina #ah1n1 #vaccin

Incepe testarea pe copii a vaccinului antipandemic

Astazi incep studiile clinice pentru copiii sub 16 ani pentru omologarea vaccinului romanesc anti AH1N1. Mai intai vor fi testati cei de peste 14 ani, apoi vor fi extinse pana la cei de 6 ani .

Serul romanesc produs de Institutul Cantacuzino va fi testat de catre IFE Romania, o firma din Timisoara, castigatoarea licitatiei.

"Vom merge pe loturi de varste si vom incepe cu cei mai mari, de 14-16 ani. Apoi, vom continua, in functie de rezultate, pe copii din ce in ce mai mici, pana la 6 ani. Practic maine (vineri, n.r.) organizam loturile, iar administrarea propriu-zisa a vaccinului incepe de luni", a declarat pentru Adevarul Radu Iordachel, directorul de la Cantacuzino .

Testele vor fi efectuate pe 400 de subiecti si imunizarea copiilor ar putea incepe din 15 ianuarie . Studiile clinice vor urmari doua aspecte: eficienta imunizarii si efectele adverse. Vaccinul poate fi folosit abia dupa obtinerea avizului de la Agentia Nationala a Medicamentului.

Participantii la testele clinice vor primi cate 500 de lei. Ei vor fi internati de mai multe ori, timp in care  subiectii vor consuma numai alimente si bauturi servite de clinica.

Minorii care participa la studiu au posibilitatea de a pune intrebari despre teste si pot participa doar cu avizul parintilor.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea