Social

#vinerea patimilor #Vinerea Mare #traditii paste # saptamana mare

Incepe Saptamana Mare. Iata ce esti obligat sa faci

Saptamana care precede Pastele este una dintre cele mai importante pentru crestinii din intreaga lume. Sunt sase zile de pregatire spirituala intensa, dar in care se respecta si anumite traditii.

In fiecare zi din Saptamana Mare, la biserica se tin slujbe speciale numite Denii, scrie Mediafax.ro. Chiar si celor care nu au tinut post in celelalte cinci saptamani li se recomanda cu precadere aceste zile de renuntare la preparatele cu carne si la bauturile alcoolice. Se spune ca este bine ca toti credinciosii sa ierte si sa se impace cu cei cu care sunt certati.

Totodata, exista anumite obiceiuri si superstitii. Astfel, in Lunea Mare, incepe curatenia de Paste. Lucrurile se scot la aerisit, se spala si se calca. Martea se matura si se aspira si se spala geamurile, mai scrie sursa citata.

Doar miercuri se mai pot face reparatii in casa sau se mai poate munci la camp. In Joia Mare se impart colaci de post, vin si fructe. Tot in aceasta zi incepe si prepararea bucatelor pentru masa de Paste, iar seara se merge la slujba celor 12 Evanghelii.

In Vinerea Patimilor se recomanda postul negru, insa cei care nu reusesc sa il tina trebuie sa evite sa consume urzici sau sa puna otet in mancare. In Sambata Mare se incheie seria pregatirilor pentru Paste.

Foto: pinterest.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea