Social

#dezlegare peste #postul craciunului #retete de post #post

Incepe Postul Craciunului! Ce ai voie sa mananci in aceasta perioada si cand este dezlegare la peste

Incepand de maine, 15 noiembrie incepe Postul Craciunului. Postul Craciunului dureaza 40 de zile si este un post mult mai usor de tinut decat Postul Pastelui, deoarece are mai multe zile de dezlegare la peste.

Ce trebuie sa mananci si ce trebuie sa eviti in Postul Craciunului

In timpul Postului Craciunului, credinciosii nu au voie sa consume carne sau produse lactate si oua. Lunea, miercurea si vinerea nu se concuma ulei si vin. Acestea din urma sunt permise doar in zilele de marti si joi cand se face dezlegare la ulei si vin.

In zilele de sambata si duminica, pana in ziua de 20 decembrie, inclusiv, este dezlegare la peste, ulei si vin.

In zilele de 16, 22, 23, 24, 25 si 30 noiembrie, dar si pe 4, 5, 6, 7, 9, 12, 13, 17 si 20 decembrie este dezlegare la ulei si vin, daca aceste zile cad lunea, miercurea sau vinerea, deoarece in aceste zile Biserica praznuieste Sfintii mai importanti.

In acelasi timp, in zilele de 16, 22, 23, 24, 25, 30 noiembrie si 4, 5, 6, 7, 9, 12, 13 si 17 decembrie este dezlegare la peste daca aceste zile cad martea si joia, cand se intampla hramul bisericii. Mai este dezlegare la peste si in zilele cu Sfinti importanti. De asemenea, credinciosii pot manca peste in zilele de luni, miercuri si vineri ale acestui post, doar daca in aceste zile cade hranul bisericii din enoria noastra.

In Ajunul Craciunului, pe 24 decembrie, se mananca abia seara si doar: grau fiert indulcit cu miere, covrig, turte din faina si poame deoarece cu seminte a ajunat si Daniil proorocul si cei trei tineri din Babilor, care au prevestit si asteptat Nasterea Mantuitorului, scrie realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea