Social

#ancheta #insemex #explozie #subteran #petrila

Incepe expertiza tehnica in cazul exploziilor de la Petrila

Pe baza datelor adunate din subteranul unitatii miniere din Petrila cercetatorii de la INSEMEX Petrosani vor incepe, joi, expertiza tehnica. Dar informatiile actuale sunt insuficiente pentru a stabili cauzele exploziilor de sambata din subteran.

Directorul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Miniera si Protectie Antiexploziva (INSEMEX) Petrosani, Constantin Lupu, va stabili, joi, componenta comisiei care va face expertiza tehnica a exploziilor de mina de la Petrila, anunta Mediafax.

Expertiza tehnica se va baza pe datele adunate de la 15 noiembrie, imediat dupa producerea tragicului eveniment. "Echipele de salvatori, din 15 noiembrie si in zilele care au urmat, au trimis informatii referitoare la starea de fapt din acea zona. Toate aceste informatii au fost prelucrate de INSEMEX, care va tine seama de ele, dar sunt insuficiente pentru a caracteriza fenomenul ce s-a produs in data de 15 noiembrie. Va dura un timp pana vom culege toate datele necesare pentru a stabili cauzele ce au condus la producerea evenimentului", a declarat, joi, Constantin Lupu, directorul INSEMEX Petrosani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea