Social

#evaluarea nationala #evaluarea clasa VIII #evaluarea nationala 2012

Incepe Evaluarea Nationala 2012, pentru elevii de clasa VIII

Peste 190.000 de absolventi ai claselor a VIII-a sustin azi, de la ora 9.00, proba scrisa la limba si literatura romana, prima proba din cadrul Evaluarii Nationale.

Examenul se desfasoara, sub supraveghere video, in 4.516 unitati de invatamant.

Centrul National pentru Evaluare si Examinare (CNEE) a elaborat 10 variante de subiecte, in conformitate cu programa pentru Evaluarea Nationala la clasa a VIII-a si cu modelul evaluarilor internationale. Subiectele au un nivel mediu de dificultate si permit rezolvarea in 120 de minute.

Dupa finalizarea fiecarei probe scrise a evaluarii nationale, CNEE va publica pe site-ul oficial (//subiecte2012.edu.ro) varianta de subiecte extrasa si baremul de evaluare si de notare pentru disciplina corespunzatoare.

Evaluarea Nationala va continua marti, 26 iunie, cu proba scrisa la limba si literatura materna. Ultima proba, cea de matematica, va avea loc miercuri, 27 iunie.

Primele rezultate vor fi afisate vineri, 29 iunie, pana la ora 14.00. Tot in aceeasi zi, pot fi depuse contestatiile (intre orele 14.00 si 18.00). Afisarea rezultatelor finale va avea loc in data de 2 iulie.

Sursa foto: cronicadeiasi.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea