Social

#parcare #parcare subterana #bucuresti #licitatie #concesionare

Incep licitatiile pentru concesionarea constructiei de parcari subterane in Bucuresti

Licitatia pentru concesionarea lucrarilor de constructie pentru opt parcari subterane va fi organizata in luna iunie, a anuntat Primaria Capitalei. Se urmareste constructia a 7.000 de locuri de parcare in parteneriat public-privat.

Primaria va pune la dispozitia investitorilor terenurile unde urmeaza sa fie construite cele opt parcari subterane sub forma unei concesiuni de 49 de ani. Investitiile totale asteptate din sectorul privat sunt de 420 milioane euro. Dupa contructie , parcarile vor fi exploatate privat, dar autoritati locale vor primi un procent din incasari.

Cele opt parcari vor fi construite in Piata Revolutiei, Piata Alba Iulia, Piata Charles de Gaulle, esplanada din fata garii Baneasa, Piata Presei, Piata Dorobanti, Piata Walter Maracineanu si strada Edgar Quinet, informeaza Gandul.

Cea mai mare parcare subterana va fi cea de la Piata Alba Iulia cu 2.190 de locuri de parcare. Lucrarile ar putea dura doi ani in locatiile alese de specialisti.

"Strategia de parcare si servicii de consultanta pentru par­teneriatul public-privat in Bucuresti", studiu finantat de Guvernul Spaniei, a identificat 69 de locatii potrivite in Bucuresti pentru constructia de parcari. Studiul, care a costat 600.000 de euro, arata necesitatea construirii a 9.000 de locuri de parcare pe an in Bucuresti, iar pentru decongestionarea orasului ar fi nevoie de 30.000 de noi locuri de parcare pana in 2010..

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea