Social

#inscriere grupa pregatitoare #gradinita #inscrieri gradinite

Incep inscrierile la gradinita

Luni, 2 aprilie, se da startul inscrierilor la gradinita. Copiii cu varsta de 5 ani au prioritate pentru a urma cel putin un an in sistemul de invatamant prescolara, inainte de a intra in clasa pregatitoare.

Chiar daca de anul aceasta grupa pregatitoare se muta la scoala, parintii se vor confrutna cu lipsa locurilor in gradinitele de stat.

Dupa grupa de copii de 5 ani, urmeaza ca prioritatea cei de 3 - 4 ani. Ultimii care au prioritate sunt copiii de 2 ani.

Reprezentantii Ministerului Educatiei au pregatit criterii de departajare in cazul in care exista mai multe cereri de inscriere decat locurile disponibile.

Potrivit acestor criterii, au prioritate cei care au domiciliul in circumscriptie, cei care au frati mai mari inscrisi deja in respectiva unitate de invatamant si cei care au o situatie materiala modesta. De asemenea, prioritate au si copiii cadrelor didactice.

In Bucuresti sunt disponibile anul acesta peste 32 de mii de locuri, in gradinitele de stat, insa acest numar nu acopera cererea.

Inscrierile pentru gradinita se termina pe 30 aprilie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea