Social

#ati covid #ancheta incendiu piatra neamt #tragedie piatra neamt #incendiu spital # incendiu piatra neamt #spital piatra neamt

Incendiul din Piatra Neamt – dezvaluiri socante in urma anchetei! Candele aprinse in saloanele ATI

Pe 14 noiembrie 2020 un incendiu devastator avea loc la sectia ATI a Spitalului Piatra Neamt unde erau internati pacienti Covid. In timpul inncediului 8 persoane si-au pierdut viata. Alte doua au murit in timp ce erau evacuate. Alte sapte persoane au fost ranite (medicul de garda Catalin Denciu si 6 pacienti). Alti 5 pacienti au decedat la spitalul din letcani, unde au fost tranferati. Doar unul a supravietuit. Teribilul incendiu s-a soldat cu 15 decese.

In urma tragediei, pompierii si specialistii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au facut controale la unitatile medicale din tara, decoperind numeroase nereguli legate de apararea impotriva incendiilor.

Dupa numeroase audieri in dosarul incendiului de la Piatra neamt, avocatii implicati in acheta au facut dezvaluiri socante.

Avocatul Adrian Cuculis a anuntat, in exclusivitate, la „Jocuri de putere”, de la Realitatea PLUS, care ar fi fost una dintre cauzele probabile care au dus la izbucnirea incendiului. In saloanele ATI erau aprinse candele pentru cei bolnavi de Covid-19 care mureau. Avocatul a mai mentionat ca cei audiati au mintit in legatura cu existenta candelelor in saloanele ATI, lucru dovedit de altfel de probele fotografice de la dosar.

„Au mintit la audiere astazi, pentru ca eu am vazut dosarul de la Parchet. In sectia ATI se aprindeau candele pentru cei care treceau in nefiinta. Un lucru care la prima vedere pare normal. Si eu sunt crestin ortodox si mi se pare normal ca atunci cand un om moare sa-i aprinzi o lumanare. Dar nu in sectia de ATI. Au spus ca nu exista asemenea procedura. Eu va spun, si procurorii au constatat lucrul acesta: erau candele aprinse in sectiile de ATI”, a dezvaluit Avocatul Adrian Cuculis.

De asemenea, avocatul a mai dezvaluit ca masurile de protectie erau luate doar pe hartie, iar in lipsa unui instructaj nimeni nu stia cum sa reactioneze in cazul unui incendiu.

„In spitalul din Piatra Neamt, pentru ei, protectia la incendiu, lupta impotriva incendiului era doar ceva de PSI, o fisa pe care o semnai la finalul anului, retroactiv, ca sa spui ca ti-ai facut treaba si ca ai fost incunostiintat cum sa combati un incendiu efectiv intr-o unitate spitaliceasca.  

Oamenii astia habar nu aveau cum sa tina in mana un stingator, daramite sa se lupte cu flacarile de acolo. Totul a fost facut in asa fel incat sa se acopere de acte, dar, in realitate, nimeni nu stia ce are de facut in situatia in care izbucnea un incendiu”, a declarat Adrian Cuculis, la „Jocuri de putere”.

Avocatul a mai sustinut ca multi dintre cei audiati pana in prezent au declarat ca nenorocirea ar fi pornit de la un injectomat. Astazi, 19 martie, urmeaza sa fie audiata asistenta al carui combinezon a luat foc in salonul ATI in care a avut loc incendiul. 

„Trei dintre cele 17 cadre medicale au relatat, desi am suspiciunile mele, ca toata nenorocirea a pornit de la acel injectomat, a luat foc injectomatul de la acea seringa, s-a propagat mai departe catre combinezonul asistentei care va fi audiata maine si in cele din urma s-a produs toata nenorocirea”, a mai declarat Adrian Cuculis, la „Jocuri de putere”. 

Acestea sunt insa primele detalii. Audierile continua iar ancheta este inca in desfasurare.  

Sursa: realitatea.net

Sursa foto: digi24.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea