Social

#radiatii cernobil # cesiu radioactiv #incendiu Cenobil #centrala nucleara de la Cernobil #cernobil

Incendiu puternic langa centrala nucleara de la Cernobil. Contaminarea se poate reactiva!

Autoritatile ucrainene sunt in stare de alerta maxima. Peste 320 de hectare de padure, aflata in apropierea fostei centrale nucleare de la Cernobil, ard de ieri dupa-amiaza, potrivit Interfax. Riscul de reactivare a contaminarii radioactive este urias.

"Unitatile din cadrul serviciului pentru situatii de urgenta au reusit sa opreasca propagarea focului catre centrala nucleara", a precizat presedintele Serviciului de Stat al Ucrainei pentru Situatii de Urgenta, Zoran Skiriak.


Sursa foto: foxnews.com

Cu toate acestea, situatia ramane tensionata din cauza rafalelor puternice de vant care pot oricand sa reactiveze focarele de incendiu. Potrivit autoritatilor, se inregistreaza 15 focare de incendiu in zona, dintre care trei sunt de proportii. 200 de pompieri actioneaza pentru stingerea incendiului, inclusiv cu avioane si elicoptere.

Sursa foto: bbc.com

Incendiul poate duce la ridicarea din sol a cesiului radioactiv din apropierea centralei, care ajunge sub forma de fum in atmosfera, putandu-se propaga deasupra intregii Europe de Est.



 

Sursa foto: wikipedia.org

Pe 26 aprilie s-au implinit 29 de ani de la explozia centralei nucleare de la Cernobil. Zona a fost evacuata atunci pe o raza de 30 de kilometri, din cauza radiatiilor, scrie evz.ro. Cernobil se afla la 200 de kilometri de granita cu Romania.

Sursa foto: parameter.sk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea