Social

#fabrica de incaltaminte din Jilava #pompier mort Jilava #incendiu Jilava #incendiu

Incendiu pe 2.000 de metri patrati, in Ilfov. Un pompier si-a pierdut viata!

Un incendiu violent a izbucnit, luni dimineata, la o fabrica de incaltaminte din Jilava, judetul Ilfov, flacarile cuprinzand o suprafata de 2.000 de metri patrati. Dintre cei 150 de pompieri care au intervenit, unul si-a pierdut viata!

"Pompierul era la o distanta de siguranta la momentul respectiv si nimic nu prevestea ceea ce s-a intamplat, intre cladire si containere era o distanta de cel putin 10 metri. Ei nu erau lipiti de containere, motiv pentru care partea superioara a peretelui, cand s-a prabusit, l-a prins si cu siguranta nu ar fi putut sa scape si nici sa-l mai ajute cineva pentru ca acele placi sunt foarte grele. Nici in acest moment nu poate fi extras de acolo. Erau in echipa de cel putin patru, aveau doua linii de furtun.

A fost si sansa si ghinion in acelasi timp - pentru ceilalti ca au supravietuit si pentru el ca a decedat. Era un perete din beton prefabricat, placi, tocmai de aceea numai o portiune de aproximativ 80 mp s-a prabusit. Bucata care a ramas in picioare e deja inclinata si oricine se apropie risca sa pateasca acelasi lucru. E motivul pentru care interventia decurge foarte greu. Sunt cel putin 13 autospeciale de stingere, patru autoscari si echipaje SMURD. Am depasit de mult numarul de 100 - 150 de pompieri. Interventia este in desfasurare. Mai putin unde s-a prabusit peretele. Salvatorii s-au apropiat cat sa aiba contact vizual, dar chiar si asa este un risc iminent si pentru acestia, motiv pentru care nici in minutele urmatoare nu se vor apropia foarte mult. E nevoie de echipamente de descarcerare grea, de amplasat sub pereti'”, a explicat Daniel Vasile, purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti.

„Imi exprim compasiunea fata de familia colegului nostru. Sunt convins ca fiecare dintre ei a facut tot ce a putut azi si ceea ce stiu sa faca cel mai bine de obicei”, a mai spus purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti.

Sursa foto: stirileprotv.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea