Social

# incendiu spital ploiesti #incendiu spital romania #incendiu spital #ploiesti #incendiu

Incendiu la spitalul din Ploiesti! 2 morti si 16 pacienti evacuati. Care este starea de sanatate a pacientilor transferati

Un nou incendiu intr-un spital Covid zguduie Romania. De aceasta data este vorba despre spitalul suport Covid Movila, din Ploiesti. In urma incendiului doua persoane au decedat iar 16 au fost evacuate de urgenta. 3 dintre acestea au refuzat transferul la un alt spital.

 

Incendiul s-a produs intr-un salon de la parterul cladirii si nu a afectat restul spitalului. A fost activat planul Rosu de interventie.

Incendiul s-a manifestat violent pe o suprafata de aproximativ 20 mp, cu degajari de fum. Potrivit managerului SAJ Prahova, persoanele evacuate sunt dependente de oxigen de debit mare.

"A fost un incendiu anuntat la 4.15. In salon era o infirmiera cand a inceput incendiul, are arsuri pe 40% din suprafata corpului. Urmeaza sas fie mutata la Bucuresti, la Floreasca. Echipele de interventie au ajuns in 10 minute, incendiul a fost lichidat in 3 minute. Decizia in acest moment e ca nu trebuie evacuat restul spitalului pentru ca nu a fost impactat. Exista o problema cu incalzirea. Cel putin stingatoarele au fost folosite.  Ambii pacienti decedati, din ce inteleg, erau pe oxigen", a declarat secretarul de stat Raed Arafat, prezent la fata locului, potrivit realitatea.net.

"Sectia era renovata inainte de valul 3 Covid, au fost facute instalatii noi de oxigen si de curent, potrivit colegilor de la Spitalul Judetean Prahova", a completat, ulterior, Arafat.

O infirmiera din salonul in care a izbucnit incendiul, care a incercat sa ajute pacientii, a suferit arsuri pe o mare portiune din corp. Aceasta lucra de 20 de ani in spital, potrivit fiicei sale.

Asistenta a fost trnsferata la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca Bucuresti unde se afla, in prezent, in evaluare medicala. Acesta are arsuri pe o suprafata de aproximativ 20% din suprafata corporala si a solicitat sa nu fie transmise public alte informatii despre starea sa de sanatate.

"Pacientii (care au decedat, n.r.) isi smulgeau mastile de pe fata. Asistenta era cu ei. Incercand sa-i ajute sa-si puna mastile, probabil impingand un pat, s-a produs o scanteie care a declansat incendiul. Activitatea in restul corpurilor va putea fi reluata in una, maximum doua zile. Instalatia de oxigen a fost deviata", a declarat subprefectul.

Potrivit ISU, la locul solicitarii au fost gasite 16  persoane (din care 6 femei si 10 barbati) implicate:

1.Pacienta 70 de ani- intoxicata cu monoxid de carbon transportata de echipajul C1 la SJU Ploiesti
2.Infirmiera de 52 ani a Spitalulului Boli Infectioase  cu arsura gr I si II pe 40% suprafata corporala –transportata de echipaj B2 la SJU Ploiesti si ulterior la Spital Floreasca Bucuresti
3.Pacient  56 ani - Covid pozitiv –transportat de echipaj B2 la SJU Ploiesti
4.Pacient  75 ani - Covid pozitiv –transportat de echipaj C2 la SJU Ploiesti
5.Pacient 60 ani - Covid pozitiv –transportat de echipaj B2 la SJU Ploiesti
6.Pacient 58 ani–transportat de echipaj B2 la SJU Ploiesti
7.Pacient 65 ani - –transportat de echipaj TIM la SJU Ploiesti
8.Pacienta 78 ani–transportata de echipaj B2 la SJU Ploiesti
9.Pacient 60 ani - Covid pozitiv –transportat de echipaj B2 la SJU Ploiesti
10.Pacienta 66 ani - Covid pozitiv –transportata de echipaj B2 la SJU Ploiesti
11.Pacienta 86 ani -pacienta Covid pozitiv –transportata de echipaj B2 la SJU Ploiesti
12.Pacienta 69 ani - Covid pozitiv –transportata de echipaj B2 la SJU Ploiesti
13.Pacient  69 ani - Covid pozitiv –transportata de echipaj PA la SJU Ploiesti
14.Pacient 51 ani - Covid pozitiv –transportat de echipaj PA la SJU Ploiesti
15.Pacient 33 ani - Covid pozitiv –transportat de echipaj B2 la SJU Ploiesti
16.Pacient 66 ani - Covid pozitiv –transportata de echipaj B2 la SJU Ploiesti

Doi pacienti au murit. Este vorba despre doi barbati de 74, respectiv 75 de ani, ambii pacienti Covid. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea