Social

#incalzire globala #marea neagra #topire ghetari #incalzire globala Romania

Incalzirea globala, efecte dramatice si in Romania

Incalzirea globala si topirea ghetarilor de pe Terra ar putea provoca o crestere foarte mare a nivelului marilor si oceanelor, iar Romania nu ar scapa nici ea de aceste consecinte dramatice, potrivit unei analize realizate de National Geographic.

Astfel, din cauza incalzirii globale, gheata de la Polul Nord si Polul Sud se va topi si va acoperi 10% din suprafata planetei.

In cadrul acestei analize, National Geographic a realizat mai multe harti prin care arata efectul catastrofal al cresteriii nivelului marilor si oceanelor, intr-un scenariu plasat peste 5.000 de ani.

Potrivit acestei simulari, Europa va fi unul dintre cele mai afectate continente, iar orase precum Londra sau Venetia ar putea fi inghitite complet de ape. De asemenea, Olanda si Danemarca s-ar scufunda si ele sub ape, in cazul topirii ghetarilor.

Totodata, cresterea nivelului apei in Marea Mediterana ar putea genera un efect asemanator in Marea Neagra, iar harta arata ca in acest caz Marea Neagra ar inghiti o parte din estul Romaniei.

Sursa foto: descopera.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea