Social

# populatie 2050 # studii incalzire globala #alimente #incalzire globala

Incalzirea globala ar putea sa ne lase fara hrana peste 30 de ani

Temperaturile in crestere vor ingreuna productia agricola mondiala in decenile urmatoare, se tem oamenii de stiinta din America care spun ca tebuie luate urgent masuri pentru a asigura hrana necesara omenirii, dupa anul 2050.

Mai exact, in urmatorii 35 de ani, productia alimentara ar trebui sa se dubleze pentru a putea hrani cele 9 miliarde de oameni ai planetei din 2050, fata de cele 7 miliarde inregistrate in prezent.

Destul de greu in conditiile in care cresterea nivelului marii duce tot mai des la inundarea terenului agricol productiv, iar topirea ghetarilor afecteaza cursurile raurilor spre unele dintre cele mai dens populate regiuni ale lumii, afectand grav productia agricola si veniturile nationale. Studiile mai arata ca perioadele de seceta vor fi tot mai lungi si vor ameninta serios culturile de grau si porumb.

Organizaţia pentru hrana si agricultura din cadrul ONU (FAO) sutine ca tarile in curs de dezvoltare care depind de agricultura vor fi primele afectate. Regiunea cu cea mai mica siguranta in ceea ce priveste existenta hranei, Africa Subsahariana, este considerata zona cea mai vulnerabila in fata modificarilor climatice.

Sursa foto: nacentralohio.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea