Social

#incaltaminte protectie #protectie

Incaltaminte cu rol de protectie pentru barbati

 

Multi romani declara ca meseria pe care o practica are un nivel ridicat de stres si presiune. Insa, pe langa presiunea pe care o simtim la locul de munca, exista meserii care aduc un potential risc fizic celor care lucreaza in respectivele domenii.

 

 

Stresul este intr-adevar un factor care ne influenteaza starea de sanatate si impotriva caruia trebuie sa ne protejam. Pe langa stresul de la locul de munca, trebuie sa luam in considerare riscul de accidendare si expunerea la potentiale daune fizice.

Care sunt cele mai riscante meserii in Romania? Daca nu tinem cont de nivelul de stres, meseriile cu risc mare de accidentare fizica sunt cele de pe santierul naval, santierul de constructii, industria de constructii auto, minerii, genistii sau pompierii.

Meserii riscante – protectie pe masura

O meserie riscanta nu poate fi practicata de persoanele fragile fizic. Atunci cand practicam meserii periculoase din punct de vedere fizic trebuie sa fim intr-o stare echilibrata: fizic si mental. O minte linistita si echilibrata poate masura riscul si calculeaza mult mai repede si mai limpede raspunsul potrivit fiecarei situatii.

Sesiunile de antrenament, discutiile despre prevenirea potentialelor accidentari si atentia totala acordata meseriei fac ca cei care lucreaza in domeniile cele mai riscante sa reziste.

Asa cum mentionam mai devreme, meseriile riscante in tara la noi sunt acele in care angajatii sunt expusi zilnic unor potentiale pericole. Amintim meseriile precum cele de genist sau pompier. Acestia lucreaza in conditii de risc mare de fiecare data cand sunt la lucru si au nevoie de protectie ridicata.

Cum ne incaltam la locul de munca?

Cele mai potrivite echipamente de protectie pentru meseriile riscante sunt produse de firme specializate in acest sens. Protectia la locul de munca inseamna mult mai mult decat purtarea unei uniforme cu sigla firmei pentru care lucram.

O salopeta de lucru speciala pentru pompieri difera foarte mult de salopeta unui lucrator pe santierul naval si asa mai departe.

Fiecare meserie are un echipament unic de protectie care include: protectia corpului, a capului, a mainilor si a picioarelor.

La toate aceste parti din corp se adauga elemente speciale de protectie pentru meserii de nisa: protectia ochilor pentru sudori sau protectia auzului pentru muncitorii de pe santierul de constructii.

Incaltamintea de protectie la locul de munca

Meseriile practicate pe santierul de constructii sunt de multe ori indeplinite de barbati. Pentru siguranta barbatilor pe santierul de constructii sunt recomandate cizme sau bocanci pentru protectie.

Acei bocanci de protectie purtati de barbati pe santier sunt special conceputi. Varful de bocanc are un bombeu metalic, rezistent la 200 Joule si cu lamela antiperforatie. La interior bocancii au un brant interior cu forma anatomica, tratat antimicotic si antibacterian, iar talpa acestor bocanci este din poliuretan.

Beneficiul acestui tip de incaltaminte de protectie este faptul ca asigura o protectie eficace in caz de accidentare. De asemenea, bocancii sunt confortabili si usor de purtat pe tot parcursul programului de lucru.

Cizme de protectie pentru santierul de constructii

Angajatii de pe santierul de constructii au nevoie de protectie pentru picioare: cizme, ghete, bocanci sau pantofi pentru siguranta la locul de munca. In functie de sarcinile pe care le au de indeplinit angajatii, sunt utile cizmele sau pot fi purtate incaltari mai usoare.

Cizmele de protectie sunt utile pe santier in cazul in care angajatii au de lucru pe un teren cu apa, noroi sau unde se toarna fundatia unei cladiri. Pe santierul de constructii este utila incaltamintea ce asigura protectie la temperaturi scazute si care are o captuseala dintr-un material corespunzator pentru confortul purtatorului.

Talpa din PVC asigura protectie anti-alunecare pentru zonele cu pete sau scurgeri de ulei. De asemenea, talpa cizmelor de protectie trebuie sa fie lucrata cu un absorbitor de soc in zona calcaiului pentru a tine in siguranta lucratorul.

Incaltaminte de protectie electroizolanta

Protectia electroizolanta este utila acelor persoane care lucreaza in industrii cu risc mare de accidentare prin electrocutare. Pe santierul de constructii, pe santierul naval, sudorii si electricienii au nevoie de incaltaminte sigura.

Pentru lucrarile electrice sunt indispensabile cizmele sau ghetele de protectie. Cizmele cu protectie speciala au partea superioara si talpa lucrate din polimeri-elastomeri termoplastici poliolefinici.

Accesorii pentru incaltamintea de protectie

Pentru confort si siguranta sporita apelati la branturi cu carbon sau cu gel. Sabotii, pantofii sau ghetele de siguranta pot fi purtate cu ciorapi de iarna flausati pentru o protectie sporita in cazul in care lucrati la temperaturi scazute.

Un alt element de protectie care se aplica peste incaltaminte: acoperitorii pentru incaltaminte de unica folosinta. Unele industrii solicita un grad de protectie ridicat si angajatii sunt nevoiti sa poarte aceste folii de protectie peste incaltamintea normala. Locurile unde purtam folii de plastic peste incaltaminte sunt numeroase. Cateva exemple ar fi spitalul, laboratorul, gradinitele, firmele de curatenie, firmele de zugravit sau amenajari interioare sau industria alimentara.

Echipamente complete pentru protectia muncii

Dupa cum am vazut, un echipament de siguranta complet pentru locul de munca contine protectie de calitate pentru picioarele angajatului la fel ca si pentru toate celelalte zone ale corpului.

Un echipament complet poate include chiar mai mult de zece piese de protectie si siguranta. Acei muncitori care lucreaza la inaltime au nevoie de echipament de siguranta pentru lucrul la inaltime pe langa echipamentul clasic de protectie.

Salopeta de lucru, incaltamintea de protectie, manusile si casca de lucru sunt piese de necesitate ridicata. Pe langa acestea mai trebuie investit in ochelari de protectie, centura de siguranta, lanterna pentru cei care lucreaza pe timp de noapte, vesta cu benzi pentru semnalizare sau o salopeta impermeabila.

Angajatorul are obligatia legala sa asigure un echipament complet angajatului sai. Pentru achizitie de echipamente de lucru poti apela la serviciile companiilor specializate pe aceasta nisa.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea