Social

#papa #demisie #Papa Francisc #demisie papa

Papa demisioneaza? Actualul suveran pontif crede ca mai are cativa ani de viata

Scaunul papal pare sa nu aiba lipici pentru succesorii Papei Ioan Paul al II-lea. Actualul suveran pontif, Papa Francisc a estimat luni, in timpul unei conferinte de presa, ca mai are doar doi sau trei ani de viata, iar o eventuala demisie nu este exclusa din calculele sale.

La 77 de ani, Papa Francisc pare in plina forma, dar capul Bisericii Catolice sustine ca nu se asteapta sa traiasca mai mult de doi-trei ani de acum incolo. Papa a mentionat si faptul ca este posibil sa isi dea demisia daca se va simti incapabil sa isi asume responsabilitatea functiilor.

"Demisia unui Papa nu mai este o exceptie, chiar daca acest lucru nu este pe placul unor teologi", a afirmat Francis, facand aluzie la predecesorul sau, Papa Benedict al XVI-lea, care a demisionat in 2013. 10 demisii din cea mai inalta functie a ierarhiei Bisericii Catolice au fost inregistrate pana in prezent.

Sursa foto: cugetliber.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea