Social

#avion Franta # Airbus A320 #prabusire avion #avion prabusit

Inca un avion prabusit! S-a intamplat astazi in...

Un avion Airbus A320 s-a prabusit marti dimineata in Franta. Potrivit unor surse citate de AFP, este vorba de un avion al companiei GermanWings, divizia low-cost a Lufthansa.


Ziarul local La Provence scrie ca aeronava A320 avea la bord 142 de pasageri, doi piloti si patru membri ai echipajului.

Avionul Germanwings zbura de la Barcelona spre Duesseldorf si s-a prabusit in Alpii Francezi, langa Barcelonette, scrie Reuters.

Aeronava a inceput sa piarda in altitudine deasupra orasului Toulon, in apropiere de Marseille si a cazut intre Digne-les-Bains si Barcelonnette, au confirmat doua elicoptere ale jandarmeriei pentru Directoratul General de Aviatie Civila.

Potrivit Le Figaro, avionul a disparut de pe ecranele radar la ora locala 11.20.

Avionul ar fi trebuit sa decoleze la 9.35, dar decolarea a intarziat cu jumatate de ora. Pilotii ar fi declarat stare de urgenta la 11.47 ora Romaniei. Acesta este si momentul in care turnurile de control din Franta au pierdut legatura cu aeronava, care se afla la altitudinea de 10.000 de metri.

Airbus 320 este un avion foarte bun, spun specialistii, care are o autonomie de aproximativ 5.500 de kilometri. Au fost putine accidente cu acest tip de aeronava, pe care o foloseste si compania romaneasca Tarom.

Presedintele francez Francois Hollande a declarat ca nu sunt sperante sa fie gasiti supravietuitori.

Printre ipotezele care se iau in calcul se numara atat greseala echipajului, cat si o defectiune puternica la bord, conditiile meteo, incarcatura avionului si nu se exclude nici varianta unui atac terorist.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea