Social

#sarbatoare nationala #10 mai #sarbatori legale #zi libera

Inca o zi libera pentru angajati. Afla cand vei beneficia de ea

Calendarul sarbatorilor legale ale romanilor s-a mai imbogatit cu o zi. 10 mai, ziua care marcheaza trei momente istorice - inceputul domniei lui Carol I, Independenta de stat si incoronarea primului rege al tarii, este sarbatoare nationala, asadar si zi libera.

In aceasta zi, potrivit proiectului initiat de senatorul PNL Puiu Hasotti, Parlamentul, presedintele Romaniei, Guvernul, celelalte autoritati centrale organizeaza manifestari cu prilejul sarbatoririi acestei zile in limita alocatiilor bugetare prevazute, scrie Mediafax. Proiectul a fost respins de Senat, insa a fost adoptat de Camera Deputatilor, care este for decizional.

Acum, in Romania exista 14 zile libere legale, insa anul acesta doar opt pica in timpul saptamanii. De altfel, anul acesta, 10 mai pica intr-o duminica, zi nelucratoare. Angajatii vor avea parte de un weekend prelungit insa cu ocazia Rusaliilor, cand ziua de luni, 1 iunie, va fi libera legal.

Columbia are cele mai multe sarbatori legale, astfel ca angajatii beneficiaza, pe langa zilele de concediu contractuale, de inca 18 zile nelucratoare, potrivit businessmagazin.ro.

Sursa foto: yupi.md

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea