Social

#vremea la extreme # prapad #vijelii #starea vremii #canicula #furtuna #romania # ploi torentiale

Inca o zi cu vremea la extreme! Ploile si canicula fac prapad in Romania!

Vremea rea continua in toata tara. Jumatate din Romania se afla sub avertizare de canicula, iar cealalta jumatate se afla sub avertizare de ploi si intabilitate atmosferica. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizari de vreme rea pentru urmatorul interval.

 

COD GALBEN de canicula

In perioada 16 si 17 iulie, cea mai mare parte a Romaniei se afla sub avertizare de tip cod galben de canicula. Sunt vizate fenmomente precum: val de caldura, disconfort termic si canicula.

„In sudul si estul tarii, valul de caldura va persista si local va fi canicula, iar disconfortul termic se va mentine accentuat. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati in regiunile extracarpatice.

In regiunile sudice si estice vremea se va mentine caniculara si in urmatoarele zile.”, nunta ANM.

COD GALBEN de ploi si vijelii

In intervalul 16 iulie, ora 10:00 – 17 iulie, ora 10:00, 6 judete se afla sub avertizare de tip cod galben de instabilitate atmosferica temporar accentuata.

“In intervalul mentionat, in Banat, Crisana, Maramures, local in Transilvania si zona de munte, iar seara si noaptea si in vestul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse torentiale, descarcari electrice, vijelii si pe alocuri grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 25...40 l/mp.”, anunta ANM.

COD PORTOCALIU de ploi si vijelii

In intervalul 16 iulie, ora 10:00 – 17 iulie, ora 06:00, 11 judete din tara se afla sub avertizare de tip cod portocaliu de instabilitate atmosferica deosebit de accentuata.

“In judetele Satu-Mare, Maramures, Bistrita-Nasaud, Salaj, Cluj, Bihor, Arad, Timis si Caras-Severin, precum si in zona de munte a judetelor Alba si Hunedoara, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica deosebit de accentuata. Vor fi averse torentiale, vijelii, grindina si frecvente descarcari electrice. Cantitatile de apa vor depasi local 35...50 l/mp si pe arii restrânse 60...80 l/mp.”, avertizeaza ANM.

Suse foto: pexels.com, realitatea.net, meteoromania.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea