Social

#instabilitate atmosferica #cod galben #cod portocaliu #vremea # avertizari meteo #atentionare de vreme rea

Inca o zi cu fenomene meteo extreme! Cod GALBEN si PORTOCALIU de vreme rea in aproape toata tara

Administratia Nationala de Meterologie (ANM) a emis si pentru astazi, 16 iunie, doua avertizari de tip cod galbend I cod portocaliu de vreme rea. Acestea sunt valabile in cea mai mare parte a tarii, afectand inclusiv Bucurestiul.

COD GALBEN de vreme rea

In intervalul 16 iunie, ora 10:00 – 16 iunie, ora 23:00, numeroase judete din tara se afla sub atentionare de tip cod galben de vreme rea. Sunt vizate ploi insemnate cantitativ, instabilitate atmosferica temporar accentuata si intensificari ale vantului.

“In intervalul mentionat, in nordul Moldovei, sud-estul Transilvaniei si local in Muntenia, Dobrogea si la munte, temporar instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice si izolat grindina. Cantitatile de apa, in intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depasi 20...25 l/mp si izolat 35...45 l/mp.

Temporar vantul va avea intensificari cu viteze in general de 45...55 km/h, iar in Carpatii Meridionali, la altitudini mari, peste 80...90 km/h.

Astfel de fenomene se vor semnala pe spatii mici si pe durata scurta si in celelalte regiuni.”, avertizeaza ANM.

COD PORTOCALIU de vreme rea

In intervalul 16 iunie, ora 10:00 – 16 iunie, ora 23:00 se afla sub atentionare de tip cod portocaliu de vreme rea 10 judete din tara. Aici sunt anuntate ploi abundente, instabilitate atmosferica accentuata si intensificari ale vantului.

„In jumatatea de est a Munteniei, in cea mai mare parte a Moldovei si nordul Dobrogei, instabilitatea atmosferica va fi accentuata, va ploua abundent, se vor semnala descarcari electrice si pe alocuri grindina si vijelii. In intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitatile de apa vor depasi local 30...40 l/mp si pe spatii mici 50...70 l/mp. Temporar vantul va avea intensificari, cu viteze la rafala in general de 50...60 km/h.”

Sursa foto: pexels.com, meteoromania.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea