Social

#canicula romania # canicula bucuresti # avertizare de canicula # cod galben de canicula #canicula

Inca o zi caniculara! Temperaturi de 38 de grade la umbra!

Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat inca o zi cu avertizare de tip cod galben de canicula, temperaturile depasind 38 de grade Celsius. In aceasi timp, pentru anumite regiuni din tara este in vigoare un cod galben de instabilitate atmosferica.

COD GALBEN de canicula

Pentru vineri, 31 iulie este in vigoare un avertisment de tip cod galben de canicula, disconfortul termic fiind deosebit de accentuat.

„In cursul zilei de vineri (31 iulie), in cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei si Dobrogei va fi canicula, iar temperaturile maxime vor fi de 35...38 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

Disconfortul termic se va mentine ridicat si in Banat si sudul Moldovei, unde indicele temperatura-umezeala (ITU) se va situa in jurul pragului critic de 80 de unitati.”, anunta ANM.

COD GALBEN de vreme rea

In intervalul 31 iulie, ora 10:00 – 01 august, ora 04:00 este in vigoare un cod galben de vreme rea. Sunt vizate fenomene de instabilitate atmosferica temporar accentuata si ploi torentiale.

„In intervalul mentionat, la inceput in nord, nord-est si local la munte, apoi si in estul si sud-estul teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferica, ce se va manifesta prin intensificari ale vantului, vijelii, averse torentiale, descarcari electrice si grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 25...30 l/mp si pe suprafete mici 40...60 l/mp.

Manifestari specifice instabilitatii atmosferice se vor semnala si in centrul si sudul tarii, dar pe spatii mai restranse”, avertizeaza ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea