Social

# modificare Codul Penal #propunere legislativa #cod penal

Inca o lege adoptata tacit!

Astazi, senatorii au adoptat tacit propunerea legislativa de modificare a Codului Penal care prevede inchisoare de la 1 la 3 ani pentru ofensa adusa insemnelor autoritatii si simbolurilor nationale. Propunerea a fost adoptata tacit, ca urmare a termenului depasit de dezbatere si vot.

“Prin dispret pentru insemnele Romaniei, pentru embleme sau semnele de care se folosesc autoritatile se intelege: lipsa de consideratie sau stima, sentiment prin care se judeca un lucru ca fiind nedemn de atentie si defaimare”, se arata in raportul Comisiei juridice, sesizate in fond, potrivit Mediafax.

“insemnele nationale cum ar fi drapelul, ziua nationala, imnul national stema tarii si sigiliul statului sunt protejate de ofensa si dispret in codurile penale ale unui numar mare de state membre ale UE. (...) Proiectul de lege propus vine sa ofere o solutie care corecteaza acest vid legislativ, reintroducand in Codul penal vechi prevederi care stipuleaza clar pedepse pentru ofensa adusa insemnelor statului', considera initiatorii.


Dezbaterile asupra proiectului au avut loc in plenul Senatului in 16 martie, dar nu a fost dat votul final. Raportul Comisiei juridice era de respingere a propunerii legislative.

Propunerea va intra in dezbaterea Camerei Deputatilor, cu rol decizional in acest caz.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea