Social

# medicamente periculoase #medicamente osteoporoza #mediamente retrase

Inca doua medicamente periculoase, retrase de pe piata

Agentia Nationala a Medicamentului din Romania a avertizat medicii sa prescrie cu prudenta doua medicamente pentru osteoporoza, dupa ce Agentia Europeana a Medicamentului a cerut suspendarea utilizarii acestora.

Medicamentele despre care este vorba se numesc Protelos si Osseor. Motivul pentru care Uniunea Europeana a cerut retragerea acestora de pe piata a fost riscul crescut de boli cardiovasculare.

"Ministerul a dispus Agentiei Nationale a Medicamentului sa informeze medicii prescriptori referitor la propunerea Comitetului de farmacovigilenta si sa le recomande acestora o prudenta deosebita in raport cu produsul mai sus mentionat, astfel incat siguranta pacientilor sa nu fie afectata. In momentul in care va fi data publicitatii decizia finala a Agentiei Europene a Medicamentului, Ministerul Sanatatii va lua toate masurile care se impun", se arata intr-un comunicat al Agentiei Nationale a Medicamentului din Romania.

Sursa foto: finantistii.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea