Social

#tantari #virus west nile #romania

Inca cinci romani, infectati cu virusul West Nile

Ministerul Sanatatii a anuntat marti, pe site-ul oficial, ca au mai fost inregistrate inca zinci cazuri de imbolnavire cu virusul West Nile , transmis de tantari. Numarul total al imbolnavirilor cu virusul west nile se ridica in prezent la 20. Nu au mai fost inregistrate decese.

Fata de 15 infectii cu virusul gripal West Nile confirmate saptamana trecuta, s-au mai adaugat inca 5 cazuri noi confirmate in judetele Calarasi (1 caz), Ialomita (1 caz), Iasi (1 caz) si municipiul Bucuresti (2 cazuri).

Cele 15 cazuri au fost confirmate in judetele Dolj, Alba, Buzau, Cluj, Ialomita, Galati, Sibiu, Bucuresti, Teleorman, cate un caz, doua cazuri in Mures si patru in Constanta.

Medicii au constatat ca niciuna dintre persoanele care au fost infectate nu a folosit substante de indepartare a tantarilor din jurul locuintei, din locuinta si nici nu aplica substante repelente pe tegument. Un numar de 7 dintre aceste persoane nu au plase la ferestre, 2 dintre cazuri au apa stagnantain curte sau locuiesc in vecinatatea unei ape, 6 se ocupa cu gradinaritul si 9 cresc pasari in curte.

 ( citeste continuarea in Ziare.com )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea