Social

# stat in casa # izolare la domiciliu #coronavirus #carantina #adrian streinu-cercel

Inca 10 saptamani de stat in casa! Anuntul facut de Adrian Streinu-Cercel

Perioada de stat in casa se va prelungi cu inca 10 saptamani. Anuntul a fost facut de medicul Adrian Streinu-Cercel care a declarat ca romanii ar trebui sa stea in casa pentru a reduce cat mai mult raspandirea coronavirusului.

"Voi contraria pe foarte multi oameni. Din punctul meu de vedere, ma intereseaza sa nu va duc pacientii imbolnaviti, daca ei se imbolnavesc, vreau sa vad doar formele usoare, daca oamenii mor, despre ce economie mai vorbim noi? Si trebuie o pauza de 10 saptamani, dupa care ne putem relua viata. E momentul ca presedintele sa se implice in mod direct, iar decizia sa fie la cel mai inalt nivel posibil, trebuie convocat CSAT", a declarat medicul Adrian Streinu-Cercel, citat de romaniatv.ro.

Acesta explica faptul ca unul dintre scenariile luate in calcul este acela ca in urmatorul an de zile 80% din populatia de 19 milioane de locuitori a Romaniei ar trebui sa faca infectia cu coronavirus. Streinu-Cercel sustinea ca "varful" epidemiei va fi dupa Paste, cand romanii se vor reuni in familii pentru petrecerea sarbatorii, dar ca nu ar trebui sa faca asta fiindca cea mai vulnerabila parte din societate sunt varstnicii, in randul carora infectia cu COVID 19 poate fi fatala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea