Social

Inaugurarea sistemului de supraveghere video a bulversat circulatia pe DN1

Politia Romana a inaugurat, ieri, in prezenta mai multor oficiali, sistemul de supraveghere video pe DN1, in parteneriat cu firma Alcatel, cea care a pus la dispozitie tehnologia necesara functionarii dispozitivului. Proiectul vizeaza o portiune de 140 de kilometri din DN1, de la Bucuresti pana la Azuga. Solutia tehnica va permite Politiei Romane sa supravegheze mai bine traficul si va imbunatati siguranta soferilor si a pietonilor. Sistemul se bazeaza pe o tehnologie video integrata cu subsistemele aditionale unor terti parteneri si va asigura masurarea rapida si controlul vitezei, recunoasterea automata a numerelor de pe placutele de inmatriculare, alarmarea automata in caz de accident, analiza traficului si transmisia de date printr-o retea de fibra optica de 90 de kilometri. DN1 a fost ales din pricina faptului ca aceasta artera este cea mai circulata din Romania, dar si cea pe care se produc cele mai grave accidente, soldate, in foarte multe din cazuri, cu decese.


Monitorizare prin trei centre de control

Noua infrastructura de supraveghere video include trei centre de control in Barcanesti, Academia de Politie si Sinaia. Proiectul, finantat de Comunitatea Europeana in cadrul programului Phare, urmeaza altor contracte castigate de compania Alcatel in tara noastra in domeniul transportului feroviar. La inaugurare au participat ministrul administratiei si internelor , Vasile Blaga, ministrul transporturilor, constructiilor si turismului, Gheorghe Dobre, inspectorul general al Politiei Romane, chestorul Dan Fatuloiu, si Jonathan Scheele, seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania. Blaga a declarat ca scopul acestui proiect este reducerea riscului rutier pe tronsoanele interurbane ale drumurilor nationale europene, unde se inregistreaza majoritatea accidentelor grave si a victimelor rutiere. Din pacate, chiar din prima zi, traficul rutier a fost bulversat pe DN1, pe ambele sensuri formandu-se coloane de masini care se intindeau pe mai multi kilometri. Motivele ingreunarii circulatiei sunt, pe de-o parte, lucrarile care au loc la modernizarea partii carosabile, precum si portiunile cu restricitii de viteza, unde soferii sunt obligati sa conduca cu mai putin de 60 de kilometri la ora.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea