Social

Inaugurarea liniei de metrou M5 se amana

Linia de metrou care deserveste locuitorii cartierului Drumul Taberei, din vestul Bucurestiului, nu se va deschide la 30 iunie, asa cum a anuntat anterior, a declarat ministrul transporturilor, Lucian Bode.

El a facut anuntul luni, 22 iunie, dupa o vizita pe santierul liniei M5 alaturi de premierul Ludovic Orban.

Bode a evitat sa anunte un nou termen pentru deschiderea liniei, care a inregistrat numeroase intarzieri. Cu toate acestea, premierul Orban a exclus optiunea de a deschide linia in 2021, a informat harta-metrou.com.

Desi infrastructura liniei M5 este in cea mai mare parte terminata, inca trebuie sa se lucreze la sistemul de ventilatie, urmand sa fie efectuate si alte teste tehnologice diferite, a explicat ministrul.

„Din pacate, termenul stabilit de antreprenori, consultanti si beneficiar, respectiv deschiderea liniei pentru pasageri la 30 iunie 2020, nu poate fi respectat. Imi cer scuze in numele celor 17 ministri si 8 manageri generali care au condus Ministerul Transporturilor si Metrorex" a spus Bode.

Infiltratiile de apa reprezinta o alta cauza a intarzierii. Acestea se datoreaza compozitiei solului, o combinatie de lut si nisip, a explicat un reprezentant al constructorului.

Primele teste pe linia M5 au avut loc in weekendul trecut

Sectiunea Raul Doamnei - Eroilor din linia M5 se intinde pe o distanta totala de 7 km. Va avea zece statii si un depozit (Raul Doamnei, Constantin Brancusi, Valea Ialomitei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militara, Eroilor 2).

Valoarea totala a proiectului Drumul Taberei-Eroilor este de 3,4 miliarde de lei (aproximativ 700 milioane de euro).

Noua linie va aduce retelei de metrou a Bucurestiului un total de 78 km, in timp ce numarul de statii va creste cu 10 pana la 63.

Linia M5 este formata din trei sectiuni: Eroilor - Raul Doamnei, Eroilor - Iancului si Iancului - Pantelimon.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea