Social

#negocieri #coalitie #psd #pdl

Inapoi la FSN

PSD accepta ideea unui premier de la democrat-liberali, daca asta inseamna ca ajunge la guvernare. Astfel, Romania are parte de o intoarcere la inceputul anilor 90, la FSN, partidul din cadrul caruia au evoluat PSD si PDL .

PSD-ul a votat cu un scor covarsitor sa intre la guvernare cu PDL. In timp ce Miron Mitrea si Marian Oprisan au tras spre guvernare, Ion Iliescu, Adrian Nastase, Viorel Hrebenciuc si Marian Vanghelie au fost cei mai mari opozanti ai intrarii partidului la guvernare.

Liderii din teritoriu, baronii locali, sunt cei care au invins. Daca PSD intra in opozitie risca sa piarda pana la 15 parlamentari, sustine Adevarul.

Acelasi cotidian citeaza surse din PSD conform carora premierul va fi PDL, iar presedintia senatului va merge la social democrati. PC va lua un singur minister, iar celelalte portofolii vor fi ocupate paritar. O alta varianta este ca postul de premier sa se imparta, cate doi ani, intre PSD si PDL.

In PSD s-au inceput deja discutiile despre numirea ministrilor. Cele mai vehiculate nume sunt Cristian Diaconescu pentru Justitie, Dan Nica pentru Comunicatii, Ilie Sarbu pentru Agricultura si Titus Corlatean pentru Externe.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea